Fakescape pokřtil novou karetní hru Nekrm Kachnu!

Markéta Jasanská

Markéta Jasanská - 25. 1. 2022

Kategorie: Nekrm Kachnu!, Tiskové zprávy

Zdroj: Fakescape

Karetní hru Nekrm Kachnu! pokřtil spolek Fakescape minulé pondělí ve Skautském institutu v Brně. Hra vznikla díky kampani na portálu Hithit. Hráči se v ní stávají novináři a pomocí pestrých úkolů zjišťují, jak pracovat s informacemi.

Na křest hry se v prostorách Skautského institutu v Brně sešli nejen členové spolku, ale také podporovatelé hry z Hithitu nebo lidé mimo organizaci, kteří se úzce podíleli na vzniku hry. Celý večer uvedla předsedkyně spolku Fakescape Tereza Kráčmarová, která spolu s vedoucí kreativního týmu Veronikou Sodomovou představila celý proces vzniku hry.

Následoval už samotný křest, kterého se ujala vedoucí Katedry mediálních studií a žurnalistiky Masarykovy univerzity Lenka Waschková Císařová. Popřála hře mnoho přátelských „hádek“, které nad ní rodiny při hraní povedou, protože právě ty podle ní nakonec utužují vztahy a tříbí názory. Účastníci poté hře připili a vychutnali si dort s logem hry.

Dále večer probíhal příjemně a volně. Někteří si hru vyzkoušeli hned po proslovech, jiní s ní odcházeli v podpaží, když mířili do svých domovů. Na akci byly k zakoupení také reklamní předměty s logem Fakescape jako plátěnky, hrnky nebo třeba samolepky s Donaldem Trumpem a jeho (ne)slavným výrokem „You are fake news“.

Hru Nekrm Kachnu! spolek distribuuje na svých stránkách. Dále ji zprostředkovává školám, knihovnám a dalším organizacím věnujícím se vzdělávání. Hra by měla napomáhat vzniku mezigeneračních dialogů o novinových článcích i novinářské práci obecně. Její vznik umožnila kampaň na platformě Hithit, kde se díky dárcům vybralo přes 160 tisíc korun.

 

Další články

Sledujte nás