Pořádáme mezinárodní projekt Escape Fake News v rámci programu Erasmus +. Přidej se i ty

Markéta Jasanská

Markéta Jasanská - 28. 6. 2022

Kategorie: Tiskové zprávy

Zdroj: Pixabay

Společně s organizací Genesis pořádáme mezinárodní vzdělávací projekt v rámci programu Erasmus + – Escape Fake News. Cílem projektu Escape Fake News je zavést techniky ověřování faktů, odhalování falešných zpráv a gamifikace do neformálního vzdělávání.

Existuje mnoho dezinformačních webových stránek. Na sociálních sítích se šíří mnoho hoaxů. Někteří lidé mohou být zmateni, co je vůbec skutečné a co ne. Téměř před čtyřmi lety  FakeScape  začal prostřednictvím hry učit studenty, jak mohou rozpoznat falešné zprávy na sociálních sítích, ale i jak se na internetu lépe orientovat.

Naším cílem je posílit postavení mladých lidí a ukázat, že na hlase každého člověka záleží. Hledáme mladé lidi, kteří již pracují s mládeží nebo se o toto téma velmi zajímají. Chceme je nejen učit a sdílet své zkušenosti, ale i ukázat jim cestu a inspirovat je k zapojení jejich aktivit. Hlavním cílem vzdělávacího kurzu je udržitelnost. Účastníci získají naši podporu při rozvoji vlastního projektu zabývajícího se dezinformacemi ve svých národních týmech.

Přihlaš se zde:   https://forms.gle/9cQwyKGdqTrnHGWD6

Více informací nalezneš zde: INFOPACK

 

Další články

Sledujte nás