Hledáme účastníky a účastnice ve věku 16 až 26 let zapálené pro téma mediální gramotnosti

Ondřej Julíček

Ondřej Julíček - 18. 8. 2023

Kategorie: Tiskové zprávy

Zdroj: Fakescape

Projekt “Media Literacy Superhero Wanted!” od spolku Fakescape hledá účastníky a účastnice ve věku 16 až 26 let zapálené pro téma mediální gramotnosti.
 

Projekt “Media Literacy Superhero Wanted!” přichází s výzvou pro všechny mladé lidi ve věku 16 - 26 let, kteří mají zájem učit se a zapojit se do tvorby vlastního projektu, který se bude soustředit na aktivní boj proti dezinformacím. Projekt je financovaný z grantu Erasmus+ a nabízí tak jedinečnou a dostupnou příležitost nabýt nové znalosti, vytvořit si vlastní projekty a navázat kontakty s podobně smýšlejícími mladými lidmi.

Hlavním cílem projektu je naučit mladé lidi potřebným nástrojům a dovednostem k odhalování falešných zpráv a k boji proti dezinformacím. Projekt nabízí širokou škálu aktivit a událostí, které účastníkům umožní dozvědět se více o problematice fake news a jejich dopadu na společnost.

Termíny klíčových událostí projektu jsou následující:

Díky projektu účastníci získají nejen nové zkušenosti, ale i kompetenční certifikát účasti Erasmus+ Youth Pass. Bude jim také nabídnuta možnost navázání dlouhodobé spolupráce s organizací Fakescape. Účastníci budou mít příležitost dozvědět se spoustu nových informací, ale také se aktivně podílet na tvorbě vlastního projektu a spolupracovat s přidělenými mentory.

Pokud Vás projekt zaujal či znáte někoho, koho by zajímat mohl, budeme moc rádi za sdílení!

Registrace do projektu Media Literacy Superhero Wanted! je otevřena do 10. 9. 2023 a zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím tohoto formuláře: https://forms.gle/o67dwjFm3cygubkB6

Případné dotazy můžete směřovat na julicek@fakescape.cz, jelinkova@fakescape.cz nebo vymazalova@fakescape.cz.

tým Fakescape 
 

 

Další články

Sledujte nás